perjantai 2. tammikuuta 2015

Uusi vuosi Madridissa

Tänään palattiin Harrin kans meidän Madridin reissulta ja pakko myöntää että kolmen päivän kaupunkikiertelyn jälkeen väsy painaa ja tänään istutaan vaan kotona Fuengirolassa :D

Lensimme Malagasta Madridiin maanantai-iltana ja heti tiistaina aamulla suuntasimme kohti Real Madridin kotistadionia Santiago Bernabeuta. Kiersimme stadionin ylhäältä katsomosta alas pukukoppeihin ja sieltä vaihtopenkille ja kentän reunalle asti. Välillä oli tietysti esillä myös joukkueen historiaa ja menestyksestä kertyneitä palkintoja ja pokaaleja. Oli kyllä mahtava kokemus!






Stadionilta suuntasimme takaisin keskustaan ja loppupäivä menikin shoppailessa. Uuden vuoden aattona ja 1.päivänä kiertelimme kaupungilla katsellen lähinnä nähtävyyksiä. Alla muutamia tärkeimmistä eli Kuninkaan linna, karhu ja mansikkapuu, Egyptin temppeli, puistoja ja Plaza de Cibeles aukio.









Uuden vuoden aattoiltana suuntasimme sitten ihmettelemään vuoden vaihtumista Puerta del Solille aivan Madridin sydämeen. En lähde edes arvailemaan kuinka paljon aukiolla oli porukkaa juhlatunnelmissa jo reilusti tuntia ennen vuoden vaihtumista! Aukion ympärillä oleva liikenne oli suljettu ja poliisit valvoivat järjestystä  jokapuolella.

Espanjassa on perinteenä syödä 12 viinirypälettä kellon lyödessä kaksitoista. Eli kun kello alkaa lyödä, syödään jokaiselle kellonlyömälle (jotka symboloivat myös tulevan vuoden 12 kuukautta) yksi viinirypäle ja samalla toivotaan jokaisen viinirypäleen kohdalla jotain tulevalle vuodelle. Me meinattiin ottaa vahingossa vähän varaslähtö rypäleiden syömisessä mutta päästiin kuitenkin oikeaan rytmiin mukaan ja saatiin kaikki viinirypäleet syötyä ajallaan!:)





Loppuun vielä kuva tämän aamun auringonnoususta ja Madridin valoista lentokoneesta :)


-Mammu

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti