maanantai 19. tammikuuta 2015

Road trip to Ronda

Hola!

Tänään starttasi viimeiset kaksi viikkoa täällä Espanjassa! Vielä on onneksi reissua ja kaikkea muutakin kivaa tiedossa joten täytyy nauttia auringosta, maisemista, sangriasta ja espanjalaisesta elämästä vielä siis täysillä loppuaika :)

Viime lauantaina vuokrattiin auto ja lähdettiin käymään päivän reissulla Rondassa. Ronda on yksi Espanjan vanhoista kaupungeista, josta löytyy paljon historiaa. Käytiin katsomassa ehkä ne kuuluisimmat nähtävyydet eli uuden ja vanhan kaupungin yhdistävä Puente Nuevo -silta ja Espanjan vanhin härkätaisteluareena Plaza de Toros de Ronda. Ja tottakai syötiin hyvin :P







Härkätaisteluperinteen huhutaan saaneen alkunsa Rondasta, joten pitihän se käydä katsomassa tämä 1784 rakennettu areena. Mietimme ensin, että olisi ollut mahtava päästä näkemään ihan oikea härkätaistelu jollakin areenalla, mutta luettuamme lisää tästä espanjalaisesta perinteestä alkoi ainakin itseä hieman ällöttää se härkien julkinen teurastaminen. Oli siis ihan kiva käydä katsomassa areenaa ihan vain tyhjillään. 




-Mammu

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti