sunnuntai 1. helmikuuta 2015

Adios Espanja!

Uskomatonta mutta totta, kolmen kuukauden vaihto on nyt takanapäin ja huomenna alkaa kotimatka!
Aika on mennyt ihan todella nopeasti mutta onneksi me ollaan keretty myös nähdä ja kokea vaikka kuinka paljon! Laskeskeltiin että ollaan taidettu käydä läpi ainakin kaikki Andalusian rannikkokaupungit ja niiden nähtävyydet. Ja lisäksi pyörähdetty myös Espanjan pääkaupungissa Madridissa.


Perjantaina käytiin sanomassa heipat meidän huipuille ohjaajille Benalmadenasssa ja Fuengirolassa. Kiitokseksi jätettiin tietysti salmiakkia, Fazerin sinistä ja salmiakkikoskenkorvaa. Hyvin näytti maistuvan suomiherkut espanjalaisillekin!

Viimeisen päivän pilatekset Xanitissa :D



Pakko myöntää että vaihtokokemus on ollut juuri niin huikea kuin muilta jo vaihdossa olleilta on saanut kuulla! Espanjasta tulen ehdottomasti kaipaamaan ainakin aurinkoa, vuoria ja niiltä näkyviä huikeita maisemia, ystävällisiä ihmisiä ja rentoa elämänasennetta niin töissä kuin vapaa-ajallakin, halpaa ruokaa ja juomaa sekä shoppailua espanjalaisissa ketjuliikkeissä (varsinkin huikeita alennusmyyntejä!)

Toki on myös asioita joiden jälkeen osaa arvostaa Suomessa asumista. En todellakaan tule kaipaamaan kylmiä laattalattioita ja sitä että sisällä saa aina palella. En myöskään tule kaipaamaan ikuista veden kantamista kaupasta sen sijaan että juomakelpoista vettä saa suoraan hanasta! Osittain myös espanjalaisten mañana mañana -meininki on tietyissä asioissa todella ärsyttävää vaikka se onkin toisaalta opettanut suhtautumaan asioihin hieman rennommin kuin Suomessa :D

Kuitenkin nämä kaikki asiat ovat olleet todella kokemisen arvoisia ja ei voi olla muuta kuin iloinen siitä, että on saanut viettää nämä kolme kuukautta täällä auringossa huippujen luokkakavereiden kanssa reissaten ja opiskellen. MUCHOS GRACIAS!


Hasta luego España!

-Mammu

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti